TLZone Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
7,791 Posts
Discussion Starter #1
A friend of mine has this 2001 750 Gixxer and lately he's got the following problem:

He starts the bike and untill the motor hits the 75-80 C it stalls while idling.
It happens randomly but quite often. After that temp, it works great without any problems. After stalling, it starts very easily but then it will stall after a while.
There is no FI code coming up to indicate anything, the bike comes from servicing so "everything" is adjusted but the stalling is always there....

Any ideas anyone? :O
I told him to buy a TL but he won't listen, so we've got to help him fix that gixxer :laugh
 

·
Registered
Joined
·
8,379 Posts
bump up the idle :O
 

·
Moderator,
Joined
·
8,243 Posts
:stupid Idle speed may be set too low.
 

·
Registered
Joined
·
7,791 Posts
Discussion Starter #4
It's approx 1250 rpm, what Suzuki says about idling, but he gets the feeling that it's a little low...
We'll try to give it a little higher and see how it works..... :O
 

·
Registered
Joined
·
4,197 Posts
Not sure if this is compareable, but when my TL did this it was a combination of bad sync, bad TPS and bad ECU map (too rich in Low).

Greetings
Rufer
 

·
Registered
Joined
·
3,241 Posts
LIke Rufer was saying... when it warms up it probably switches to a leaner map is runs ok from then on. :O
 

·
Registered
Joined
·
8,379 Posts
I agree with rufer about the TPS setting and TB sync :yes
 
1 - 7 of 7 Posts
Top